Witam, chciałabym wam przedstawić bardzo smaczny przepis na przystawkę w postaci koktajlu krewetkowego.Składniki:sałata masłowa100 g krewetek8 szt. pomidorków koktajlowych1 szt. awokado4 łyżki oliwy3 ząbki czosnku + 1 do krewetekmała bagietkapieprz, sólPrzygotowanie:Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na złoto. Pomidorki przekroić na pół i podsmażyć razem z czosnkiem. Ostudzić i pomieszać razem z awokado pokrojonym w kostkę i dodać oliwę wymieszać.Krewetki obrać z łupinek i podsmażyć na maśle. Przyprawić odrobiną soli, pieprzu i ząbek czosnku.Przygotować sos:1 szalotkę drobno posiekać dodać 2 łyżki soku z cytryny, pieprz i sól. Wymieszać wszystko razem.Sałatę targamy na małe kawałki i dajemy na dół kieliszka do martini, Następnie dajemy mieszankę pomidorów i awokado. Na sama górę dajemy odsączone na papierze krewetki i polewamy sosem.Do ozdoby dodajemy po dwie grzanki bagietki podgrilowanej na patelni grilowej.