Wykonanie
Jeżeli lubisz
ryby, i
łososia to jest to danie wprost dla ciebie 35 minut z zegarkiem w ręce i gotowe. Smak soczystego
łososia w przyprawach nieziemski.

Składniki:
Łosoś filet lub dzwonekok łyżka
masła200 ml
śmietany 18%sól i pierz
Tymianek świeży lub suszony
cebulaWykonanie:W naczyniu żaroodpornym roztapiamy
masło, w tym czasie porcjujemy
łososia.Na roztopione
masło układamy
łososia skórą na dół i doprawiamy
solą i
pieprzem, pamiętamy żeby nie przesolić.
Cebulę kroimy w plastry i układamy na rybie, a całość posypujemy
tymiankiem i tak do pieca na ok 15 minut a z termoobiegiem jakieś 10 minut (170*C).Po tym czasie wyjmujemy i zalewamy
śmietaną i z powrotem do piekarnika na ok 20 minut. Wyciągamy i jemy. Całość można podać z pieczonymi
ziemniakami które już wkrótce znajdą się na blogu.Smacznego!!!!