Wykonanie
Raaany, jak ja uwielbiam
ziemniaki,
fasolkę szparagową z bułką tartą i
jajko z patelni, czyli sadzone;DWiem, wiem...nie jest to danie wykwintne, a bardzo proste, do dietetycznych też nie należy, ale co tam, warto je zrobić od czasu do czasu, zwłaszcza, że sezon na
fasolkę jest...no, dla mnie bomba;DDlatego dziś, nie będzie "blogowo"...a tak, jak czasem jadaliśmy będąc dzieckiem, u mamy do dziś;)))Przygotowanie: 25 minutKoszt: około 10 złSkładniki:1/2 kg
ziemniaków1/2 kg
fasolki szparagowej żółtej2 łyżki
masłatrochę
bułki tartejjajkoZiemniaki obieram, myję, gotuję w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzam, odstawiam na bok.
Fasolkę myję, odrywam ogonek, gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale raczej na al dente.Odcedzam.Roztapiam
masło, dodaję
bułkę tartą, mieszam, po czym polewam nią
fasolkę, kapkę
daję na
ziemniaki.W tym czasie, na rozgrzanej patelni smażę
jajko, które lekko posoliłam i popieprzyłam.Kiedy
jajko zetnie się, przekładam je na talerz.E Voila;)*** banał, ale jaki dobry, mam nadzieję, że i Wy lubicie?:))
