ßßß Cookit - przepis na obiad jak u mamy

obiad jak u mamy

nazwa

Wykonanie

Raaany, jak ja uwielbiam ziemniaki, fasolkę szparagową z bułką tartą i jajko z patelni, czyli sadzone;D
Wiem, wiem...nie jest to danie wykwintne, a bardzo proste, do dietetycznych też nie należy, ale co tam, warto je zrobić od czasu do czasu, zwłaszcza, że sezon na fasolkę jest...no, dla mnie bomba;D
Dlatego dziś, nie będzie "blogowo"...a tak, jak czasem jadaliśmy będąc dzieckiem, u mamy do dziś;)))
Przygotowanie: 25 minut
Koszt: około 10 zł
Składniki:
1/2 kg ziemniaków
1/2 kg fasolki szparagowej żółtej
2 łyżki masła
trochę bułki tartej
jajko
Ziemniaki obieram, myję, gotuję w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzam, odstawiam na bok.
Fasolkę myję, odrywam ogonek, gotuję w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale raczej na al dente.
Odcedzam.
Roztapiam masło, dodaję bułkę tartą, mieszam, po czym polewam nią fasolkę, kapkę daję na ziemniaki.
W tym czasie, na rozgrzanej patelni smażę jajko, które lekko posoliłam i popieprzyłam.
Kiedy jajko zetnie się, przekładam je na talerz.
E Voila;)
*** banał, ale jaki dobry, mam nadzieję, że i Wy lubicie?:))
Źródło:http://olalallola.blogspot.com/2012/07/obiad-jak-u-mamy.html