Wykonanie
Hura!! Sezon na
fasolkę szparagową wreszcie rozpoczęty. Pierwsze danie z udziałem tego wspaniałego warzywa to
fasolka gotowana na parze, delikatnie polana
bułką tartą. Smakuje idealnie jako samodzielne danie lub dodatek do dowolnego obiadu.

Czas przygotowania: 35 minutIlośc porcji:4

Składniki:600g
fasolki szparagowej żółtej40g
masłabułka tartaFasolkę myjemy pod bieżącą
wodą i obcinamy końcówki. Następnie umieszczamy w misce od parowara i ustawiamy maszynę na 30 minut. Kiedy zostaje na parowarze 5 minut do końca gotowania rozpuszczamy
masło na patelni. Wrzucamy na to
bułkę tartą, tyle by
masło ją "wchłoneło". Chwilę podsmażamy mieszając, by
bułka się nie przypaliła.
Fasolkę wykładamy na talerz i polewamy
bułką tartą. Zajadamy
póki ciepłe!


