ßßß
składniki:kilka listków świeżej mięty1 dojrzałe awokado (po obraniu ok.120-140g)2 łyżeczki korabu (lub kakao)1 łyżka płynnego miodu lub syropu daktylowego30 g zmielonych migdałówwersja dla dorosłych:+ 50 g likieru miętowegodekoracja:prażone migdałyświeża mietaWykonanie:Polecam zrobić od razu podwójną porcję, bo jedna to zdecydowanie za mało :)Miętę drobniutko posiekać i wszystkie składniki dokładnie zblendować na gładką masę.Jeżeli użyjecie Thermomixa to najpierw w suchym naczyniu należy posiekać miętę na obr. 7; dodać resztę składników i miksować 30 s. / obr. 6; w połowie czasu naczynie otworzyć i zgarnąć kopystką ze ścianek.Podawać posypane prażonymi płatkami migdałowymi.Smacznego!Dodatkowe informacje:Wersja dla dorosłych jest pyszna ale bardziej kaloryczna. Wybór należy do Was.Miód możemy zastąpić syropem daktylowym lub syropem z agawy.Krem gęstnieje gdy wstawimy go do lodówki; świetnie nadaje się do przełożenia tortów.