Słodziutkie ciasteczka dla wielbicieli masy kajmakowej lub inaczej krówkowej. Ciasteczka rozpuszczają się w ustach a dodatek kawałeczków czekolady sprawia że przenoszą nas na inny świat. Na dobre zaczął się rok szkolny, więc czas zacząć piec coś co będzie nam łatwo zabrać ze sobą. Moja propozycja - kakao + pianki i pyszniutkie ciasteczka. W prost idealne połączenie.Składniki (ok. 27 ciasteczek):100 g masła,4 kopiate łyżki cukru białego,260-280 g masy kajmakowej,1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,1 łyżeczka olejku waniliowego,100 g gorzkiej czekolady,W miksie miksera ucieramy masło, kajmak wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olejek waniliowy i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę lub czekoladowegroszki.Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Ciasteczka formujemy w kuleczki wielkości orzecha włoskiego i płaszczymy dłonią. Pamiętajcie by zachować duże odstępy między ciachami.Pieczemy w 190 °C przez 15 minut lub do złotego koloru. Po upieczeniu ciasteczka wykładamy najlepiej na kratkę do studzenia.Smacznego :)