Wykonanie
Dziś coś dla fanów
czekolady-amerykański klasyk.Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto
czekoladowe.

Czas przygotowania: 30 min.Składniki na formę 20 x 30 cmKoszt przygotowania: 14 , 00 złSKŁADNIKI na brownie
czekoladowe:250 g ciemnej
gorzkiej czekolady 70%230 g
masła3
jajka270 g
białego cukru kryształ1/2 łyżeczki
aromatu waniliowego140 g
mąki pszennejszczypta
soliPRZYGOTOWANIE:Formę prostokątną smarujemy
masłem i wykładamy papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzewamy do 170'C.W rondelku rozpuszczamy pokruszoną
czekoladę i pokrojone w kostkę
masło. Nie gotujemy, jedynie rozpuszczamy na jednolitą konsystencję i odstawiamy.Do miski wbijamy
jajka, dodajemy
cukier i
aromat waniliowy. Ubijamy ja puszystą masę.Do masy przelewamy płynną
czekoladę i mieszamy mikserem na niskich obrotach.Następnie dodajemy przesianą
mąkę i
sól. Delikatnie i dokładnie mieszamy mikserem na niskich obrotach na jednolitą masę.Masę przelewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 20-23 min.Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego.