Wykonanie
Pieczarki na gęsto to, doskonały dodatek do
ziemniaków ,klusek,
mięs jak i do
pieczywa. Polecam........
Składniki:-1 kg
pieczarek-1
cebula pokrojona w drobną kostkę-10 dkg
margaryny-(3-4 )łyżki
śmietany kremówki-
sól-
pieprz-1 szklanka
wywaru z
pieczarekPrzygotowanie :
Pieczarki opłukać, pokroić na drobn o ,
cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki, pokrojone na drobno ,gotować 30 minut po tym czasie odlać
wodę .Odlać jedną szklankę
wywaruzostawić do przygotowania zaklepkiNastępnie na patelni przesmażyć
cebulkę i dodać ugotowane i odcedzone
pieczarki dusić, około 5 minutDo przestudzonego
wywaru z
pieczarek, do 1 szklanki wsypać, 1 łyżkę
mąki zrobić zaklepkę i wlać do
pieczarek mieszając aż zgęstniejąNa sam koniec dodać 3 łyżki
śmietany kremówki i dosolić dopieprzyć do smaku .Smacznego!!!