Wykonanie
Lane kluski na
mleku z dodatkiem
dżemu truskawkowego.. Łowicz ..to bardzo smaczna, pożywna a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu zupa... da energii na cały dzień.Idealna na śniadanie bo właśnie rano nasz organizm potrzebuje najwięcej energii ,to najważniejszy posiłek w ciągu dnia .Tak przygotowana zupa
mleczna cieszy nie tylko podniebienie ale także oko....Dodatek
dżemu,
truskawkowego.. Łowicz... dodaje jej smaku .....Zachęcam do gotowania

Składniki :-1 litr
mleka-2
jajka-4 łyżki
maki-( 1- 2 ) łyżki
dżemu Łowicz

Przygotowanie :Do wysokiego naczynia wbić 2
jajka, wsypać
mąkę i zmiksować na jednolitą masęPrzygotowanie :
Mleko wlać do garnka, doprowadzić do wrzenia....Do wrzącego
mleka wlewać powoli ciasto przerywanym cienkim strumieniem za pomocą widelca ,często mieszając.Ciasto można również wlewać na
mleko za pomocą lejka okrężnym ruchem.Gotujemy 3-5 minutGotowe kluski ,nalewam na talerz robię kleksy z
dżemu truskawkowego....Smacznego !!!