Wykonanie
Panujące upały zainspirowały mnie do stworzenia deseru niewymagającego pieczenia. A mianowicie, sernik na zimno. To idealny deser na letni dzień. Ja przygotowałem go z trzema warstwami
galaretki. Nie
będę urywał, że jest to czasochłonne. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, możecie przygotować sernik z jedną warstwą
galaretki. Zapewniam, że będzie równie pyszny.

Czas przygotowania: 30 min. (oczekiwanie 12 h )Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 22 , 00 złSKŁADNIKI:1 kg
serka naturalnego7 łyżeczek
cukru pudru1
laska wanilii6 łyżeczek
żelatyny1
galaretka truskawkowa1
galaretka agrestowa1
galaretka pomarańczowa0,5 kg świeżych
malinPRZYGOTOWANIE sernika na zimno:
Serek przekładamy do misy. Dodajemy
cukier puder i ziarenka z
laski wanilii. Miksujemy na jednolitą kremową masę.W 3/4 szklanki gorącej
wody rozpuszczamy
żelatynę i odstawiamy do wystygnięcia.Rozpuszczoną
żelatynę przelewany do masy sernikowej i miksujemy na niskich obrotach na kremową masę.Tak przygotowaną masę sernikową przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki na 15-20 min.Na
masie sernikowej układamy
maliny, wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i schładzamy w lodówce.Część zimnej
galaretki wylewamy na
maliny i wstawiamy do lodówki na 20 min. Po tym czasie wlewamy resztę
galaretki. Na stężałą
galaretkę wylewamy kolejny smak
agrestowy i na końcu
pomarańczowy. Całość dobrze schładzamy, najlepiej pozostawić sernik w lodówce na całą noc. Smacznego.