Wykonanie
Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Wszyscy jesteśmy spragnieni słońca i świeżych warzyw.
Pora wzbogacić nasze codzienne menu o lekkie i zdrowe sałatki. Aby zachować jej lekkość nie przygotowywałem dresingu, gdyż przy tej kompozycji smaków wystarczyła wyłącznie aromatyczna
oliwa truflowa.



Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 9 , 50 złSKŁADNIKI:1/2 świeżej
gruszki2 plastry
szynki prosciutto2 plasterki
sera brie3
orzechy włoskie3 plastry
suszonych pomidorówoliwa truflowaMix
sałat ( dębowa, karbowana,
rukola)PRZYGOTOWANIE:1/2
gruszki obieramy i kroimy na cztery słupki. Plaster
szynki dzielimy na dwa, przecinając wzdłuż nożem. Słupki
gruszki owijamy
szynką i podsmażamy na odrobinie
oliwy. Podsmażone
gruszki odstawiamy, aby przestygły. Na talerzu układamy mix
sałat. Dodajemy usmażoną
gruszkę owiniętą
szynką prosciutto, plastry
sera brie, pokrojone
suszone pomidory oraz pokruszone
orzechy włoskie. Wszystko polewamy
oliwą truflową. Smacznego.Zapraszam Was do załączania przepisów na zielone sałatki.Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia nas na FacebookuKod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.