ßßß Cookit - przepis na Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Nie można przejść obojętnie obok straganu, na którym pojawiła się fasolka szparagowa. Kupiłam i przygotowałam rewelacyjne roladki drobiowe.
Składniki:
2 filety z kurczaka
ok. 30 ugotowanej fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej)
12 plasterków wędzonego boczku
przyprawa do kurczaka
esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr
Filety z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, rozbijamy delikatnie, ale cienko przez folię spożywczą. Każdą porcję posypujemy przyprawą do kurczaka. Ugotowaną wcześniej fasolkę dzielimy na porcje i owijamy boczkiem. Następnie przekładamy je na mięso i zwijamy roladki spinając je wykałaczkami. Roladki smażymy na patelni z każdej strony ok. 10 minut. Do garnka wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr i doprowadzamy do wrzenia. Roladki wkładamy do sosu i dusimy pod przykryciem.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/06/roladki-drobiowe-z-fasolka-szparagowa.html