ßßß Cookit - przepis na Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Prosta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym lub pieczarkami.
Składniki:
1 rulon ciasta francuskiego
Farsz I:
20 dag startego sera żółtego
oregano
Startym serem żółtym posypujemy ciasto francuskie, doprawiamy oregano. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 210 stopni.
Farsz II:
0,5 kg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
sól
pieprz
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy i delikatnie smażymy na maśle. Dodajemy pieczarki. Kończymy ich smażenie w momencie, kiedy wyparuje woda. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ciasto francuskie nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy jak roladę. Następnie zwiniętą roladę kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy je na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 210 stopni.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/02/slimaczki-z-ciasta-francuskiego.html