Wykonanie
Przepyszne, tanie i szybkie, wraz z zdecydowaną w smaku surówką, na przykład TĄ, będą stanowiły świetny obiad dla całej rodzinki :)Składniki na 8 - 9 sztuk.
10 ugotowanych na twardo
jajek (wielkość M)2 surowe
jaja (M)200 gramów drobno
startego sera żółtego (użyłam edamskiego)pęczek
szczypiorku1/4 łyżeczki
soli1/5 - 1/4 łyżeczki czarnego mielonego
pieprzu2 kopiaste łyżki
tartej bułkidodatkowo:około 1/3 szklnaki
tartej bułki do panierowania
Jaja i
szczypiorek posiekać, wsypać do miski wraz z
serem żółtym.
Dodać
przyprawy, 2 surowe
jaja i
tartą bułkę, wszystko dobrze wymieszać.Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w pozostałej
tartej bułce.
Smażyć na złoto (pod przykryciem) na niewielkim ogniu z obu stron.Podawać z ulubioną surówką lub
sałatką.