Wykonanie
Bardzo sympatycznie wyglądające roladki, z tego co akurat miałam w lodówce :)
2 duże
filety drobioweprzyprawa do kurczaka100 gramów dowolnej
kiełbasy (dałam
krakowską suchą)garść mrożonego
groszku lub 1/3 - 0,5 puszki
groszku konserwowego
jajo do panierowania
bułka tarta do panierki
Groszek ugotować lub odsączyć z zalewy.Filety rozciąć wzdłuż by powstały 4 płaty, rozbić cienko, obsypać
przyprawą, odstawić na 15 minut.
Kiełbasę pokroić na cienkie plasterki.Na przyprawionym
mięsie poukładać plasterki
kiełbasy, posypać
groszkiem (można go ewentualnie wcześniej rozetrzeć na pastę), zwinąć ściśle w roladki, obtoczyć najpierw w rozbełtanym
jaju, następnie w
bułce tartej, smażyć na złoto.