ßßß
Cookit - przepis na jabłka pod kruszonką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
jabłka pod kruszonką
Składniki
Płatki owsiane
Mąka pszenna
Białko
Cynamon
Jabłko
Masło
Cukier
Wykonanie
4-6
jabłek
2 łyżeczki
cynamonu
2-3
białka
150 g
cukru
150 g
masła
150 g
płatków owsianych
150 g
mąki pszennej
Jabłka
obrać, pokroić na drobne kawałki. Z
cynamonu
,
cukru
,
masła
,
płatków
i
mąki
zrobić kruszonkę.
Białka
ubić, wymieszać z kruszonką. W naczyniu żaroodpornym układać warstwy kruszonki i
jabłek
, kończąc na kruszonce. Piec 35 min w temp 180 stopni.
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2012/10/jabka-pod-kruszonka.html
Przepisy powiązane
Crumble jabłkowy
Crumble jabłkowy
Crumble jabłkowy
Crumble jabłkowy
Crumble jabłkowy
Składniki powiązane (0)