Wykonanie
            
Jakiś czas temu zobaczyłam te 
ciasteczka na blogu u dziewczyn i zapragnęłam je upiec. Długo się do nich zabierałam, ale jak w końcu je upiekłam, to wcale długo nie poleżały :) 
Ciasteczkowe łakomczuchy je pożarły :) Przepis koniecznie wart powtórzenia :) Do porannej 
kawki w sam raz...


Składniki:2,5 szklanki 
mąki pszennej typ 5501 kostka 
masła2 
jajka5 łyżek 
cukru1,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżki 
jogurtu naturalnegoDodatkowo do ciemnej masy:4 łyżeczki 
kakao1 łyżeczka 
jogurtu naturalnegoZ podstawowych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na połowę. Do jednej z połów dodajemy 
kakao, 
jogurt i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy jasne ciasto lodówki i wałkujemy na prostokąt o długości 40 cm x 20 cm. Najlepiej zrobić to przez folię spożywcza, bo ciasto jest klejące. To samo robimy z ciemnym 
ciastem, które 
potem nakładamy na jasne. Całość zwijamy ciasno w roladę (dłuższym 
bokiem), którą, owiniętą w folię, wkładamy ponownie do lodówki na 30 minut. Następnie kroimy roladę na 40-50 kawałków, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w w piekarniku nagrzanym na 180 ° C 
porze 10-15 minut. 
Ciasteczka lekko się zrumienią.

