Wykonanie

Pyszne zawijasy, z dodatkiem zielonych warzyw i
czerwonej papryki dla małego urozmaicenia ;) Sos też był zielony - z
awokado. Postawiłam na
stole różne dodatki i każdy mógł sobie wybrać co chciał, co szczególnie spodobało się naszym córeczkom. Danie szybkie, pod warunkiem, że mamy gotowe tortille (można je ponoć mrozić, ale u nas zawsze wszystkie "schodzą" na bieżąco, więc nigdy nie udało nam się mrożenie...).Składniki:12 domowych "zawijańców" (zrobiłam je tak jak w tym przepisie, zamiast
mąki żytniej użyłam jednak kukurydzianej)pęczek
szparagów zielonych, zgrillowanychok. 40 dag ugotowanego młodego
bobu, obranegoliście
sałaty1
czerwona papryka, pokrojona w plastrysos:
awokado, 1 ząbek
czosnku, 1 łyżka
soku z cytryny,
sól morskaPo usmażeniu tortilli zajęłam się sosem:
awokado zgniotłam widelcem, dodałam pozostałe składniki i dokładnie wymieszałam.Na tortille wykładałam trochę sosu oraz wywbrane warzywa. Zawinęłam i zjadłam :)