ßßß
Pyszne zawijasy, z dodatkiem zielonych warzyw i czerwonej papryki dla małego urozmaicenia ;) Sos też był zielony - z awokado. Postawiłam na stole różne dodatki i każdy mógł sobie wybrać co chciał, co szczególnie spodobało się naszym córeczkom. Danie szybkie, pod warunkiem, że mamy gotowe tortille (można je ponoć mrozić, ale u nas zawsze wszystkie "schodzą" na bieżąco, więc nigdy nie udało nam się mrożenie...).Składniki:12 domowych "zawijańców" (zrobiłam je tak jak w tym przepisie, zamiast mąki żytniej użyłam jednak kukurydzianej)pęczek szparagów zielonych, zgrillowanychok. 40 dag ugotowanego młodego bobu, obranegoliście sałaty1 czerwona papryka, pokrojona w plastrysos: awokado, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka soku z cytryny, sól morskaPo usmażeniu tortilli zajęłam się sosem: awokado zgniotłam widelcem, dodałam pozostałe składniki i dokładnie wymieszałam.Na tortille wykładałam trochę sosu oraz wywbrane warzywa. Zawinęłam i zjadłam :)