Wykonanie

I znów coś słodkiego. Urodzinowe babeczki - tym razem w wersji karobowej z dodatkiem
wiśni. Solenizantce i gościom bardzo smakowały i szybciutko zniknęły :)Składniki (na 12 babeczek):2.5 szkl
mąki razowej orkiszowej (użyłam typu 2000)1 łyżka karobuszczypta
soli morskiej3 łyżki nierafinowanego
cukru trzcinowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia (użyłam bez fosforanów)1 szkl wydrylowanych
wiśni (użyłam mrożonych)1
jajko (użyłam ekologicznego)1 i 1/3 szkl
mleka roślinnego (użyłam owsianego)1/3 szkl
oleju z pestek
winogronW misce wymieszałam wszystkie suche składniki wraz z
wiśniami.W innym pojemniku wymieszałam płynne składniki i przelałam je do suchych. Wymieszałam.Ciasto przełożyłam do wyłożonej papilotkami formy do muffinów. Piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studziłam na kratce.