Wykonanie

Coś do
chleba. Pasta z
fasoli z dodatkiem zielonej
pietruszki,
czosnku i
soku z cytryny. Tak sobie myślę, że można by ją wykorzystać również jako dip; musiałaby być tylko trochę rzadsza (można dodać więcej
soku z cytryny i
oliwy). Pasta jest bardzo smaczna - lekko słodkawa, dzięki
fasoli. Wszystkim nam smakowała.Składniki:3 szkl ugotowanej
białej fasolipęczek zielonej
pietruszki, posiekany3-4 ząbki
czosnku, zmiażdżone2 łyżki
soku z cytrynyszczypta
soli2 łyżki
oleju lnianegoFasolę wrzuciłam do malaksera, zmieliłam, po czym dodałam pozostałe składniki. Miksowałam tak długo, aż osiągnęłam konsystencję pasty. Gdyby
fasola była zbyt sucha, można dodać więcej
oleju.Pastę przełożyłam do słoika. Można przechowywać w lodówce do tygodnia.