Wykonanie

Kolejna odsłona
kaszy jaglanej - jesienna wersja z
suszonymi śliwkami, odrobiną
cynamonu i
jagodami goji, posypana świeżo mielonym
siemieniem lnianym. Smakowite danie... ;)Składniki (na 4 porcje):3/4 szkl
kaszy jaglanej, opłukanej2 szkl
wody10-12
śliwek suszonych, posiekanychszczypta
soli morskiej1/2 łyżeczki
cynamonu (opcjonalnie)1
jabłko, starte na grubych oczkachdo podania:
olej lniany, świeżo zmielone
siemię lniane,
jagody gojiDo
wody wrzucam posiekane
śliwki, zagotowuję. Następnie dodaję opłukaną
kaszę jaglaną i szczyptę
soli. Gotuję ok. 20 minut do czasu aż
kasza wchłonie większość płynu.Doprawiam
cynamonem, dodaję
jabłko, mieszam i przekładam do miseczek. Do każdej porcji dodaję po 1 łyżeczce
oleju lnianego, posypuję
siemieniem lnianym oraz
jagodami goji.