ßßß
Wykonanie:Cebule siekamy drobno, wrzucam na rozgrzany olej kokosowy i podsmażamy do momentu, aż lekko się przyrumieni, solimy. Dynię myjemy, obieramy, kroimy na 4 części, pozbawiamy nasion i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dorzucamy do cebuli. Opłukany jarmuż rozdzieramy na mniejsze kawałki i dodajemy do dyni, całość dusimy na małym ogniu do momentu aż wszystko zmięknie. W razie potrzeby przyprawiamy jeszcze solą, dodajemy curry. Farsz zawijamy w papier ryżowy, instrukcja jak to zrobić znajduje się zazwyczaj na opakowaniu - każdy arkusz papieru należy namoczyć w chłodnej wodzie, położyć na desce i poczekać chwilę, aż zmięknie. Po tym można już zawijać. Gotowe kopertki wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy po obu stronach tak aby ładnie się przyrumieniły :-)Smacznego!