Wykonanie
Latem nie mam ochoty na zupy, ale chyba mało kto ma ;-) Zupa jaką ostatnio zrobiłam jest idealna na upalne dni, a na dodatek to prawdziwa bomba witaminowa i robi się ją w 5 (no może 10) minut. Nie trzeba nic gotować, wystarczy umyć, obrać i pokroić składniki, zmiksować. I już. Obiad gotowy :-)

Składniki:1 duże, dojrzałe
awokado1 kg
ogórków2 szklanki
wody mineralnej/ lub przegotowanej, wystudzonejpęczek
koperkupęczek
szczypiorku+ ewentualnie dowolne
kiełkisól,
pieprz do smakuWykonanie:
Ogórki i
awokado obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w kielichu blendera, zalewamy
wodą i miksujemy. Następnie przelewamy do innego naczynia, przyprawiamy.
Szczypiorek i
koperek myjemy, kroimy drobno i dodajemy do naszej "zupy" (część można zostawić do ozdoby).

Smacznego!