Wykonanie
Może stanowić samodzielne danie, ale dobrze smakuje też z młodymi ziemniaczkami :-)Składniki:180
tofu wędzonego1 średnia główka
kapusty2
cebule2 małe
marchewki300 g
pieczareksól,
koperekolej do smażenia (u mnie łyżka
kokosowego)Wykonanie:W sporym garnku rozgrzewamy
olej.
Cebulę siekamy i wrzucamy do garnka, smażymy do momentu aż się przyrumieni.
Marchewki obieramy, ścieramy na tarce.
Pieczarki czyścimy, pozbawiamy trzonków i kroimy w plasterki i wraz ze startą
marchewką dorzucamy do garnka, w którym smaży się
cebula. Podsmażamy wszystko razem, solimy.
Kapustę szatkujemy, następnie dorzucamy do garnka, mieszamy, solimy. Do garnka dodajemy trochę
wody (100-150ml) zmniejszamy ogień i zostawiamy na około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odkrywamy, jeżeli jest nadmiar
wody, zwiększamy nieco ogień, żeby
woda odparowała.
Tofu kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Pod sam koniec gotowania dodajemy
koperek.

Smacznego!