Wykonanie
Jak dziś pamiętam dzień, gdy spróbowałam tartaletek z
borówkami i
białą czekoladą autorstwa Arletty z Insuliny ! Uwielbiam połączenie
borówek i
białej czekolady, a ze wszystkich
ciastek najchętniej podgryzam
herbatniki, więc
czemu tego nie połączyć? :) Zapraszam serdecznie do wpisu, wyszło niebiańsko pysznie! :)

SKŁADNIKI :250g
borówek250g
serka mascarpone100g
czekoladowych herbatników100g
białej czekolady (1 tabliczka)
Borówki myjemy i osuszamy.
Herbatniki kruszymy w blenderze i wysypujemy nimi dno salaterek/szklanek/miseczek (ja użyłam plastikowych miseczek, które zostały mi po
jogurcie :)).
Serek mascarpone umieszczamy w plastikowej misie,
czekoladę roztapiamy w kąpieli
wodnej i dodajemy do
serka, masę miksujemy mikserem. Na pokruszonych ciastkach układamy kilka
borówek, zakrywamy masą, ponownie układamy
borówki. Deser schładzamy w lodówce ok. 5 godzin. Z tej ilości składników wyszły mi 4 porcje deseru, smacznego! :)Przepis bierze udział w akcji:


