Wykonanie
Wczoraj padł rekord dziennych wyświetleń bloga - 7377! <3Będąc ciągle oczarowana możliwościami parowaru zapraszam Was na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie -
ryżowe jabłuszko z
cynamonem,
masłem i
homogenizowanym serkiem brzoskwiniowym. :)

SKŁADNIKI NA 1 SZTUKĘ :- 1 duże, słodkie
jabłko- surowy
ryż-
cynamon lub
przyprawa do szarlotki- pół łyżeczki
masła-
cukier-
homogenizowany serek (ja wybrałam
brzoskwiniowy)

Z jabłuszka odkrawamy czapę i wydrążamy je w środku. Wsypujemy surowy
ryż do połowy wysokości, dodajemy łyżeczkę
przyprawy do szarlotki lub 3/4 łyżeczki
cynamonu, całość delikatnie mieszamy i zalewamy wrzątkiem tak, by
woda zakrywała
ryż z centymetrowym zapasem.
Jabłko wstawiamy do parowaru na 25 minut.Jeśli nie macie parowaru i chcecie zapiec
jabłko w piekarniku, ugotujcie
ryż przed nadzianiem
jabłka, doprawcie
cynamonem i
cukrem, wymieszajcie z
masłem i takim nadziejcie
jabłko. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.Po wyłożeniu
jabłka z parowaru na talerz, delikatnie rozłożyłam
ryż widelcem, dodałam
masło i wymieszałam. Posypałam całość odrobiną
cynamonu,
cukru oraz dodałam 2 łyżeczki
homogenizowanego serka brzoskwiniowego, smacznego! :)

Jeżeli zainteresował Cię któryś z użytych produktów zapraszam do firmowych sklepów :http://www.severin.com/plBEZPOŚREDNI LINK DO SKLEPU INTERNETOWEGO - PAROWAR