Wykonanie

Masz kilka minut na przygotowanie deseru, bo goście będą za dwa kwadranse? Żaden problem :) Połączenie kilku składników pozwala na stworzenie najbardziej błyskawicznej szarlotki świata! Zresztą jest tak pyszna, że i dłużej mogłabym na nią czekać... Oczywiście najsmaczniejsza na ciepło :) Więc rozgrzej piekarnik i do dzieła!SZARLOTKA EKSPRESOWASkładniki:arkusz
ciasta francuskiegookoło 500g
jabłek1-2 łyżki
brązowego cukrułyżeczka
cynamonu2 łyżeczki
mąki kukurydzianej
Jabłka obrać, pokroić w cząstki i wyciąć gniazda nasienne. Wymieszać z
cukrem,
cynamonem i
mąką. Natłuszczoną formę wyłożyć
ciastem, na to ułożyć kawałki
jabłek i przykryć wystającym
ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem) przez około pół godziny.

Przepis dodaję do akcji: