Wykonanie
Znów namieszałam! Dostałam od koleżanki, która genialnie piecze, sprawdzony przepis na brownie. Takie brownie, co to nie możne nie wyjść. Ja mam słabą rękę do ciast, ale czasem robię podejścia i najbardziej lubię właśnie tzw." sprawdzone przepisy". Gdy zabrałam się do pieczenia, okazało się, nie mam tylu składników ile potrzeba, wiec zmieszałam co mam, w takiej ilości jaka miałam. Np.
czekoladę miałam białą - w przepisie była ciemna hehe Dodałam
orzechy nerkowca, ale jestem przekonana ze z
pistacjami ciasto będzie równie smaczne.Oto moje skladniki:2tabliczki
bialej czekolady200 g
masla100 g
maki250 g
cukru4
jajka2 łyżeczki esencji waniliowejgarsc orzechow
nerkowcagarsc
suszonej zurawiny1 i 3/4 tabliczki
czekoady toraz
masko rozpuscic. Rownolegle mikserem ubic
jajka, dodac
make,
cukier i esencje i dobrze wymieszac. Dodac rozpuszczone
maslo z
czekolada i wymieszac wszystko na jednolita mase.Wylać masę na prostokątna formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Masa podczas mieszania pachnie pięknie!


wysypać na ciasto i lekko wmieszać w masę.

Piec przez ok 25 minut w temperaturze 200 st C.

Wyszło! jeszcze parowało jak je rozkrajałam - taka byłam ciekawa hehe Dla ładniejszego efektu posypałam
cukrem pudrem.