Wykonanie
Na półkach sklepowych możemy znaleźć szeroką gamę past kanapkowych, jednak większość z nich przepełnionych jest chemią. W domu taką pastę przygotujemy w kilka minut, a jest ona o wiele smaczniejsza i zdrowsza niż ta sklepowa. Dzisiaj polecam pastę z
wędzonej makreli, która ze świeżym, chrupiącym
pieczywem znika ekspresowo ;)Składniki:

1
makrela wędzona (około 250 g)1 mała
cebula100 g
serka śmietanowego1 łyżeczka
soku z cytrynypieprzszczypiorekPrzygotowanie:
Makrele rozrywamy i odrywamy
mięso cały czas uważając na ości. Obrane
mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do miski, dodajemy
serek i dokładnie mieszamy.
Cebulę zalewamy w garnuszku gorącą
wodą na około 2 minuty , aby zmniejszyć jej ostrość. Następnie kroimy ją w drobną kostkę, wrzucamy do miski, wlewamy
sok z cytryny, doprawimy
pieprzem i dokładnie mieszamy.Smarujemy pastą
pieczywo, a wierzch posypujemy
szczypiorkiem.Smacznego :)