Potrzebujemy:Ciasto:220 g mąki pszennej110 g masła50 g cukru1 żółtkoszczypta soliKrem:250 ml mleka30 g cukru3 żółtka30 g mąki ziemniaczanejskórka otarta z dwóch cytrynsok wyciśnięty z dwóch cytryn2 białka100 g cukruKrok po kroku:Z mąki, masła, cukru, soli i żółtka zagniatamy ciasto i chłodzimy je w lodówce przez co najmniej godzinę. Następnie wałkujemy i wylepiamy ciastem formę do tarty. Podpiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C.Mleko gotujemy z cukrem. Żółtka mieszamy dokładnie z mąką ziemniaczaną i ciągle mieszając dodajemy do tego gorące mleko. Dolewamy sok i skórkę otartą ze sparzonej i wyszorowanej cytryny. Całość doprowadzamy do wrzenia.Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Delikatnie łączymy ją z powstałym wcześniej kremem.Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150°C.Smacznego! :-)