Wykonanie
Dwa lata temu zwariowałam na punkcie posiadania sokowirówki. Chodziłam i marudziłam, każdemu kto się nawinął pod rękę, że chciałabym takie cudo posiadać. Mój móż zakupił mi takie urządzenie na urodziny. Byłam nim zachwycona i codziennie robiłam
świeże soki. Później
zaszłam w ciąże i z każdym kolejnym miesiącem robiłam ich coraz mniej (zwyczajnie nie miałam siły na późniejsze mycie całości), a po porodzie w ogóle zaprzestałam. Teraz mam silne postanowienie przeproszenia się z moim cudem techniki i przyrządzania jak najczęściej
świeżych soków dla całej rodziny. Na pierwszy ogień idzie sok z udziałem
buraka. Pyszny, aromatyczny i zdrowy (a
burak mimo, ze dominuje nad kolorem, to nie nad smakiem!)
Czas przygotowania: 5 minutIlość porcji: 3 małe szklankiSkładniki:
1
burak2
jabłka5
marchewek2 gałązki
natki pietruszkiKilka kropli
soku z cytrynyWszystkie produkty myjemy.
Jabłka tniemy na pół, a z
marchewek i
buraka odcinamy końcówki. Wszystkie składniki umieszczamy po kolei w sokowirówce. Do powstałego soku dodajemy kilka kropli
cytryny, całość mieszamy i podajemy. Smacznego :)