Wykonanie
Pin It

Sok ze świeżo wyciśniętej
marchewki i
jabłka z dodatkiem soku z kiszonych
buraków to ogromna bomba witaminowa, idealna na rozpoczęcie dnia lub jako
napój na lunch czy drugie śniadanie. Sok z kiszonych
buraków zawsze robię w większej ilości i część wykorzystuję do przygotowania czerwonego barszczu, a część
piję z dodatkiem soku wyciśniętego z innych
warzyw i owoców.


Proporcje na dwie szklankiCzas przygotowania: 10 minutSkładniki:1 szklanka soku z kiszonych
buraków2
marchewki1
jabłko
Wykonanie:
Jabłko bardzo dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne.
Marchewki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Marchewkę i
jabłko wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Do wyciśniętego soku dolewamy sok z kiszonych
buraków, mieszamy, przelewamy do szklanek i od razu podajemy.