Wykonanie
Pyszne, delikatne muffinki
migdałowe z dodatkiem aromatycznego marcepanu. Lekkie i smaczne, idealne do pracy, czy dla dzieci na podwieczorek (mimo, że nie mają
czekolady to maluchy je zajadają). Do tego niezwykle proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? :) Polecamy!
Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczeniaIlość porcji: 14Składniki:
260g
mąki pszennej180g masy marcepanowej120 drobnego
cukru do wypieków200ml
mlekaSzczypta
soli6 łyżek
oleju rzepakowego2
jajka1 łyżka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
aromatu migdałowegoPłatki migdałowe do posypaniaDo jednego naczynia wsypujemy wszystkie składniki suche wraz ze startym na dużych oczkach marcepanem. W drugiej misce umieszczamy składniki mokre i bełtamy widelcem. Mieszamy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy widelcem. Napełniamy papilotki umieszczone w formie do muffinek do 2/3 wysokości ( muffinki urosną). Z wierzchu obsypujemy
płatkami. Pieczemy około 25 minut w temp 200 stopni Celcjusza. Smacznego