Wykonanie
Dzisiejsza propozycja jest
wynikiem codziennego przygotowywania śniadań do pracy. Powoli zaczęły nam się nudzić tradycyjne kanapki, więc stwierdziłyśmy że
pora wymyślić coś nowego. Pierwsze co przyszło nam do głowy to wydrążyć
bułki, delikatnie zapiec i napełnić jakimś fajnym farszem. Tego dnia akurat miałyśmy ochotę na
jajka, więc one stały się nadzieniem do naszych
bułek. Wyszły super! Rewelacyjne drugie śniadanie do pracy!:)

Ilość porcji: 1Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:1
bułka1
jajkonieco
masłałyżeczka
majonezusól ziołowaJajko gotujemy na twardo.
Bułki ścinamy z góry i drążymy środek. Delikatnie smarujemy w środku
masłem. Opiekamy w piekarniku przez 5 minut w 180 stopniach lub w mikrofalówce na funkcji opiekania na chrupko. Wówczas 3 minuty starczą. Do zwykłej mikrofalówki nie polecamy wkładać, gdyż wówczas
bułki robią się rozmiękczone, a nie chrupkie.
Jajko obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do
bułki. Dorzucamy
majonez i delikatnie mieszamy. Solimy
solą ziołową i zamykamy
bułkę. Zawijamy w folie i odkładamy na właściwy czas :)


