ßßß
Czas przygotowania: 20 minutIlość porcji: 8Składniki:Wykonujemy ciasto na naleśniki wedlug tego przepisu.Farsz:
250g truskawek1 opakowanie cukru waniliowego1,5 łyżki brązowego cukru1 opakowanie galaretki truskawkowej1 gorzka czekoladaPrzygotowanie tego dania zaczynamy od zrobienia ciasta i usmażenia naleśników. W miedzyczasie myjemy i kroimy truskawki na kawałki. Nakładamy je na patelnię, podlewamy 5 łyżkami wody, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dusimy pod przykrywką ok 10 min. Następnie, gdy truskawki będą już miękkie, wsypujemy zawartość torebki z galaretką, mieszamy i odstawiamy z ognia do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jest to miska ustawiona nad gotującą się wodą w garnku). Kiedy juz wszystko jest gotowe: rozkładamy naleśniki, a na nie wykładamy masę truskawkową. Naleśnik składamy w trójkąt lub zwijamy w rulonik i polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy :)