Wykonanie
Były już na słodko, teraz będą na słono. O sposobie przyrządzania ciasta, dalekiego zresztą od tego znanego z niesmacznych dowcipów nie
będę się rozpisywał, bo już raz pisałem o tym rok temu. Tutaj zaprezentuje tylko farsze, które są tylko kroplą, a nawet kropelką, w morzu możliwości. Na upartego, podobnie jak z pierogami, można by jeść inne, każdego dnia w roku.
Ryżowo – jajeczne-
ryż-
jajka-
cebulaRyż ugotować na sypko.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać
ryż,
jajka i wymieszać. Smażyć do ścięcia się
jajek.
Fasolowe-
fasola biała-
koncentrat pomidorowy-
cebulaDo ugotowanej
fasoli dodajemy
koncentrat pomidorowy, rozgniatamy widelcem i mieszamy. Dodajemy pokrojonej podsmażonej w kostkę
cebuli.Naleśniki gołąbki-
ryż-
grzyby-
cebula-
mąka ziemniaczanaRyż gotujemy na sypko.
Grzyby oraz
cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Dodajemy ugotowanego
ryżu i mieszamy. Ciągle podgrzewając dodajemy trochę rozpuszczonej w wodzie
mąki ziemniaczanej, aby skleiła nam ze sobą składniki.Naleśniki rolloTu taki ukłon w stronę fast foodów. Zastąpimy podpłomyki naleśnikami.
Konserwa mięsna ma smak i konsystencję zbliżoną do kebabowej "
baraniny", która jest produkowana za naszą zachodnią granicą i oznaczana wielką literą "P" :)-
kapusta-
cebula-
konserwa mięsna-
ketchupKonserwę tniemy w cienkie paski, które możemy podsmażyć.
Kapustę szatkujemy drobno, a
cebulę kroimy w półplasterki. Wsadzamy wszystko do naleśnika, dodajemy
ketchupu i rolujemy.