Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
koper zielony 1 kilogramów
sól 20 dekagramówWykonanie:
Koper przebrać i przemyć
wodą. Osączyć, pozostawiając na parę godzin do wyschnięcia. Dokładnie osuszony
koper rozdrobnić krojąc bardzo drobno lub miksując. Bezpośrednio po tej operacji wkładać
koper do wygotowanych malutkich słoików. Dno słoika posypać
solą. Każdą warstwę
kopru przesypywać
solą i starannie uciskać wygotowaną drewnianą łyżką. Powierzchnię
przetworu posypać
solą i natychmiast zamknąć słoik. Przechowywać w ciemnym pomieszczeniu. Dodając
koper solony do potraw należy uwzględnić zawartą w nim
sól. Otwarty słoik z
koprem przechowywać w lodówce.
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: