ßßß Cookit - przepis na Koperek solony

Koperek solony

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
koper zielony 1 kilogramów
sól 20 dekagramów
Wykonanie:
Koper przebrać i przemyć wodą. Osączyć, pozostawiając na parę godzin do wyschnięcia. Dokładnie osuszony koper rozdrobnić krojąc bardzo drobno lub miksując. Bezpośrednio po tej operacji wkładać koper do wygotowanych malutkich słoików. Dno słoika posypać solą. Każdą warstwę kopru przesypywać solą i starannie uciskać wygotowaną drewnianą łyżką. Powierzchnię przetworu posypać solą i natychmiast zamknąć słoik. Przechowywać w ciemnym pomieszczeniu. Dodając koper solony do potraw należy uwzględnić zawartą w nim sól. Otwarty słoik z koprem przechowywać w lodówce.
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1048/Koperek-solony