Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
owoc dzikiej róży 1 kilogramów
cukier 1.5 kilogramów
woda 3 szklanek
cytryna 1 sztukWykonanie:Dojrzałe, twarde
owoce umyć, naciąć z jednego
boku i wyjąć pestki, następnie dokładnie przepłukać
owoce, tak by w ich środkach nie zostały krótkie włoski. Zagotować
wodę z połową
cukru i włożyć osączone
owoce róży. Gotować 10 minut, zbierając wytwarzającą się pianę. Zdjąć z ognia i odstawić na 12 godz.
Owoce wyjąć łyżką cedzakową, a do
syropu dodać pozostały
cukier i
sok z cytryny. Całość chwilę gotować, włożyć
owoce i smażyć 5 minut na małym ogniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: