ßßß Cookit - przepis na Konfitura z dzikiej róży

Konfitura z dzikiej róży

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
owoc dzikiej róży 1 kilogramów
cukier 1.5 kilogramów
woda 3 szklanek
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Dojrzałe, twarde owoce umyć, naciąć z jednego boku i wyjąć pestki, następnie dokładnie przepłukać owoce, tak by w ich środkach nie zostały krótkie włoski. Zagotować wodę z połową cukru i włożyć osączone owoce róży. Gotować 10 minut, zbierając wytwarzającą się pianę. Zdjąć z ognia i odstawić na 12 godz. Owoce wyjąć łyżką cedzakową, a do syropu dodać pozostały cukier i sok z cytryny. Całość chwilę gotować, włożyć owoce i smażyć 5 minut na małym ogniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3526/Konfitura-z-dzikiej-rozy