Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcje
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z
WIŚNIĄ

Składniki:- 300g
ciasta francuskiego- 100g
konfitury wiśniowej- 1
jajko-
cukier puderSposób przygotowania:Przygotowujemy cienko rozwałkowane
ciasto francuskie, które kroimy w trójkąty prostokątne o wymiarach wysokość 12cm oraz szerokość u podstawy 6cm. Na środku najszerszej podstawy umieszczamy jedną
wiśnię z naszej
konfitury oraz zawijamy w kierunku najwęższej części trójkąta, zaś
boku modelujemy w formę
rogala. Tak przygotowane
ciasteczka wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe
ciasteczka malujemy pędzelkiem roztrzepanym
jajkiem. Umieszczamy w piekarniku i pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Przestudzone
ciasteczka posypujemy
cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .