Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)ŚLEDZIE(1)TARTY(1)TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzyKonkursyAkcjeŻUREKŻUREKSkładniki:- 200g żeberek- 3 średnie ziemniaki- 100g kiełbasy- 3 liście laurowe- 5 kulek czarnego pieprzu- 4 kulki zioła angielskiego- 2 kulki owoców jałowca- 1 kostka rosołowa- 200ml zakwasu na żur- 5 łyżeczek białego barszczu w proszku- przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Do garnka wkładamy żeberka, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy: kostkę rosołową, czarny pieprz, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Całość zalewamy wodą i gotujemy około 30minut, następnie dodajemy zakwas oraz barszcz biały rozpuszczony w małej ilości wody (w szklance). Doprawiamy przyprawą typu "Kucharek". Całość gotujemy kolejne 20minut i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .