ßßß Cookit - przepis na ŻUREK

ŻUREK

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
ŻUREK
ŻUREK
Składniki:
- 200g żeberek
- 3 średnie ziemniaki
- 100g kiełbasy
- 3 liście laurowe
- 5 kulek czarnego pieprzu
- 4 kulki zioła angielskiego
- 2 kulki owoców jałowca
- 1 kostka rosołowa
- 200ml zakwasu na żur
- 5 łyżeczek białego barszczu w proszku
- przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy żeberka, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy: kostkę rosołową, czarny pieprz, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Całość zalewamy wodą i gotujemy około 30minut, następnie dodajemy zakwas oraz barszcz biały rozpuszczony w małej ilości wody (w szklance). Doprawiamy przyprawą typu "Kucharek". Całość gotujemy kolejne 20minut i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/11/zurek.html