Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
woda 0.5 litrów
cukier 15 dekagramów
jabłko 50 dekagramów
skórka z cytryny według uznaniaWykonanie:Zagotować
wodę.
Jabłka umyć, opłukać, wyciąć miejsca uszkodzone, obrać, podzielić na 2 lub 4 części, wyciąć gniazda nasienne. Skórki i gniazda włożyć do wrzącej
wody, szybko ugotować do miękkości, przecedzić i odpadki odcisnąć z soku.
Wywar szybko zagotować, dodać
cukier, włożyć, pokrajane
jabłka, powoli ugotować. Ostudzić pod przykryciem. Kompotu tego nie potrzeba przyprawiać, ma naturalny piękny aromat. W ten sposób gotuje się te odmiany
jabłek, które mają wysoką wartość witaminową.
Napoje weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: