Wykonanie
Poniżej przepis na rewelacyjne
ciasteczka, ekspresowe w przygotowaniu, niedrogie a zarazem obłędne w smaku. Idealne na niezobowiązujące przyjecie w gronie znajomych lub ciekawy pomysł na wyjście "z opresji" gdy odwiedzą nas nieoczekiwani goście.SKŁADNIKIpłat
ciasta francuskiegookoło 12
śliwek węgierek
czekolada mleczna lub
masło czekoladoweodrobina
cynamonuNic bardziej
banalnego:
Śliwki umyć, osuszyć, przepołowić.W miejsce po pestce umieścić cząstkę
czekolady lub odrobinę
masła czekoladowego. Całość posypać
cynamonem.
Ciasto francuskie pokroić na małe kawałki i w dowolny sposób (pozostawiam to Waszej kreatywności) umieścić na nim przygotowane wcześniej
śliwki.
Ciasteczka piec 10-15 minut w temperaturze około 170 stopni.Podawać po wystudzeniu.Kochani, gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego jakże
banalnego przepisu.
Ciasteczka są naprawdę warte grzechu. U mnie w domu robią furorę i znikają zanim jeszcze dobrze wystygną :)