Wykonanie
Surówka z
kalarepy gości u nas dość często - to jedna z naszych ulubionych surówek do obiadu. Jest bardzo soczysta, lekko słodkawa a zarazem pikantna. Pyszna! Przy tym bardzo zdrowa - mnóstwo najróżniejszych witamin i niewiele kalorii.
Kalarepa w smaku przypomina trochę surowego kapuścianego głąba :) Dodatek
kiełków zaostrza smak surówki. Spróbujcie koniecznie :)Wedle informacji jakie posiadam
kalarepa nie jest wskazana dla osób chorujących na tarczycę.Składniki:1 średnia
kalarepa2
marchewki1 duże, słodkie
jabłkomała garść
kiełków brokułałyżka
soku z cytrynyłyżka
oleju rzepakowegopłaska łyżeczka
musztardy (opcjonalnie)Przygotowanie:Warzywa obieramy.
Marchew ścieramy na małych oczkach tarki a
kalarepę i
jabłko na dużych. Dodajemy
kiełki i doprawiamy.Smacznego!