ßßß
Mięso:1,2kg schabudelikat czerwony Knorra0,5kg pieczarek4 średnie cebuleSchab pokroić w centymetrowe plastry, natrzeć obficie delikatem i pozostawić na noc w lodówce (min. na 3-4 godziny).Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka, połączyć. Schab obtoczyć w mące i przesmażyć na gorącym oleju na złoto. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno - pieczarki z cebulą, schab, aż do wykończenia składników. Na wierzchu powinny być pieczarki.Zalewa:6 łyżek koncentratu pomidorowego4 łyżki Maggi5 łyżek cukru7 łyżek octu winnego12-15 łyżek wodySkładniki wymieszać, rozlać równomiernie w naczyniu, delikatnie przemieszać.Piec pod przykryciem w temperaturze 180°C przez ok 1,5h. Po 45 minutach mięso przemieszać.Bon appetit!