Wykonanie
21 sierpnia 2013Pieczona czy gotowana? Jaką lubicie? Przyznam się bez bicia, ale jedzenia
kukurydzy "nauczył" mnie mój Mąż. I bardzo się cieszę, że poznałam jej smak (w postaci gotowanej, bo puszkową - znałam i lubię :)). Dla odmiany, postanowiłam ją upiec. Widziałam na innych blogach, że się da, więc wypróbowałam i
powiem tak, że nam zasmakowała nawet bardziej niż gotowana. A najlepsze jest to, że robi się ją praktycznie w tym samym czasie co gotowaną.
'pieczona kukurydza'Składniki:- 2
kolby kukurydzy- 50g
masła-
płatki chilli-
sól morska-
papryka słodka-
pieprz- połowa
cytrynyKukurydzę obrać z liści i przekroić na pół. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.Na każdy kawałek
kukurydzy położyć miękkie
masło, obsypać
płatkami chilli, posypać
solą morską,
słodką papryką i
pieprzem. Skropić
sokiem z cytryny.
Masło delikatnie rozsmarować na
kukurydzy.Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) ok 20-25 minut.Przed podaniem oblać rozpuszczonym
masłem,
spod kukurydzy.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.