Wykonanie
27 marca 2013Moja propozycja na zwykłą jajecznicę, podaną w leniwy, wolny poranek. Smacznego!

'zapiekana jajecznica w bułce'Składniki (dla 2 osób):- 12 plastrów
wędzonego boczku- 2 półbagietki- 4
jajka- 2 łyżki
mleka-
szczypiorek-
ser żółty (wg. upodobań)- s&p
Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć na patelni.
Szczypiorek drobno posiekać.
Ser zetrzeć na tarce.
Bagietkę naciąć wzdłuż, nie do końca lub jej wierzch wyciąć i usunąć miąższ.W misce ubić
jajka, dodać
mleko i
bekon. Doprawić
solą i
pieprzem. Dodać
szczypiorek i
ser. Wymieszać.
Bagietki położyć na blachę. Masę z
jajek przelać do
bagietek, uważając, żeby nic nie wypłynęło.
Bagietki wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 35-40 minut, aż
jajka dobrze się zetną.Smacznego!Źródło: blog 'Gary i ja'© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.