ßßß Cookit - przepis na Słodkie orzeszki i migdały w karmelu na szybko

Słodkie orzeszki i migdały w karmelu na szybko

nazwa

Wykonanie

garść orzechów włoskich
garść migdałów w płatkach
1,5 łyżki cukru trzcinowego
opcjonalnie olej z prażonych orzechów włoskich (z Lidla) * lub olej rzepakowy łyżeczka
Wykonanie wlewamy olej na patelnie , wsypujemy orzechy na małym ogniu prażymy ok 1 min do lekkiego zrumienienia. Wsypujemy cukier i nadal na małym ogniu czekamy ok 30 sekund do roztopienia cukru mieszamy razem z orzechami , wysypujemy na papier do pieczenia i rozdzielamy gotową mieszankę. Używamy jako posypki do deserów , tortów lub jako przekąska na szybko . Ilość może być zwiększana w tych samych proporcjach ew można dodać więcej cukru i posypać cynamonem :)
Dobranoc
Ps- zapraszam na akcje hamburgerową po prawej stronie znajduje się banerek :)
*Olej bardzo orzechowy idealny do sałatek i chleba
Źródło:http://itaekspresowo.blogspot.com/2013/03/sodkie-orzeszki-i-migday-w-karmelu-na.html