Wykonanie

Potrzebne będą:-Ok 3szklanek startej dyni-2
jabłka-100gram sproszkowanych
migdałów-3łyżeczki
miodu wielokwiatowego-2łyżki
siemienia lnianego-1
jajko-esencja waniliowa-
śmietanka 30% (aby zrobić
bita śmietanę)-do dekoracji suszone kawałki
jabłekNajpierw tarkujemy
dynie oraz
jabłka wrzucamy do miski łączymy z
miodem ,
jajkiem oraz esencją po czym dosypujemy
migdały oraz siemię kiedy uzyskamy masę podobną jak przy robieniu placków ziemniaczanych smażymy! Delikatnie kładziemy dużą łyżkę masy na rozgrzanej patelni z
masłem klarowanym i rozsmarowujemy by masa nie była zbyt gruba. W międzyczasie ubijamy
śmietankę i zwijamy w ruloniki jabłuszka.Mała uwaga
dynia jest bardzo specyficzna ponieważ smaku jako takiego nie posiada więc zawsze trzeba ją czymś dosmaczyć.


Itadakimasu!