Wykonanie
Złote
skrzydełka kurczaka w
miodowo-musztardowej marynacieSoczyste, rozpływające się w ustach, słodko-pikantne
skrzydełka kurczaka. Po prostu pyszności. Doskonałe na lunch, obiad, kolację, spotkanie z przyjaciółmi, czy podjadanie przed telewizorem. Są boskie! Gdy je przyrządzam na niejednej twarzy pojawia się uśmiech, oczywiście moja jest pierwsza. Gorąco Wam je polecam!

Na duży półmisek przygotuj:ok 1 kg
skrzydełek kurczaka3 duże łyżki gruboziarnistej
musztardy dijon2 duże łyżki
mioduKażde skrzydełko podziel na trzy części, przecinając w każdym stawie (zgięciu). Najmniejszy kawałek - końcówkę skrzydełka wyrzuć. Pozostałe dwie części przełóż do miski.
Musztardę i
miód dokładnie wymieszaj i dodaj do pociętych skrzydełek w misce. Natrzyj dokładnie
kurczaka marynatą. Przykryj miskę i odstaw chłodne miejsce na min. 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Skrzydełka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie włóż je do piekarnika na 45 minut przewracając przez pierwsze pół godziny co 15 minut, i kolejne dwa
razy podczas ostatnich 15 minut pieczenia.


Gotowe skrzydełka możesz podać ze świeżym
pieczywem i
sałatą rzymską skropioną
oliwą z oliwek i
octem winnym. Smacznego!